Saturday, June 18, 2011

Interview At GSA


Alhamdulillah. 16.06.2011, aku going to an interview at GSA RIMBUNAN HIJAU. Rimbunan Hijau merupakan k0mpeni yang gah dan besar. Bayangkan saja, k0mpeni ini mempunyai beribu2 staff. Kalau tak p0n b0leh kata mencecah puluhan ribu k0t. Mana lagi anak syarikat nya. Statistik only ok. Aku juz buat andaian. Alah k0rang pun pahamkan apa maksudnya statistik. Andaian yang mungkin tepat / tidak. Huhu. But apa yg aku lihat, k0mpeni ini 1 malaysia 0k.

Ok, 15.06 miss. Eh aku lupa lah her name. Dah arranged an interview untuk aku on 8.30 am. Aku sampai awal 0k. Ar0und b4 8 am. Then, aku cari mana la GSA. Gelabah d0h aku. Satu kawasan tu aku pusing. Bukan apa? aku takut aku lambat. Coz, aku nie tak suka lambat. Apatah lagi part2 tunggu orang or orang menunggu aku. Aku tak suka. but im juz ordinary people. Same like others. Sumtimes aku buat mistake benda yang aku tak suka. tp aku try da bez ma. No gud ma. Hehe. Then, dh aku tak tahu mana tempat itu, aku call la miss (aku lupa bet0l2 nama dia). Aku tya dia, Hello miss, mana GSA. Lepas tu dia cakap jalan sampai hujung. Aku blur sbb suara dia putus2. Then, aku suruh adik aku jalan sampai huj0ng. Sampai je, terus jumpa. Aku gelabah bet0l2 gelabah. Then, aku g kat kaunter. Aku cakap, aku ada interview. Then, (asyik then je aku nie). Hahaha. Dia suruh aku tunggu & lepas tu ada perempuan panggil aku. Aku rasa yang call aku tu lah. Hehe.

Aku mas0k dalam & g bilik interview. Aku pk ramai. Aku sorang r0pe nya. Then, aku di suruh isi borang n jawab soalan blah blah n blah. Ya ampun s0klan nya. Aku tak paham bahasa yang mengelirukan. So, aku men hentam je lah. Dh la aku gelabah. Aku hentam je lah. Part answer bout my self tu. Ok la. Then, time interview lak. Serius aku cakap aku gelabah nak mampus. Sampai aku nak tya banyak benda pun macam sekat kat kerongkong. Never mind. past is past. But nice. Yang interview tu pun 0k. Nice l0ok n everything is nice. Aku macam selesa bercakap ngn dia. Haha.

My wish is. Aku harap aku dpt kerja itu. Coz n0w i need dat j0b. Aku dh b0san d0k rumah. Aku nak kerja. Aku nak kerja. Believe in urself. All dat is planned t0 be realized. So, d0nt easily give up. Pray to ALLAH to get the desired. Insya ALLAH, everything will be reality. Amin.

2 Budak Hitam:

a pis of art said...

Insyaalah dpt kerja tu.. bykkn berdoa. kalo xdpt pun g mintak sampai dpt.

wa khairul onggon said...

InsyaAllah ktk dapat kerja ya.. aminnn..