Sunday, May 22, 2011

Photoshoot Part 1

Hari ni aku tak td0 ag. Siyez aku tak dpt td0. Aku pk kan aku nak td0 ar0und 2 am. Tp aku paksa2. Tak dpt wei. Tgk jam dh pukul 4 am. Ish, aku pk2 la. Nak td0 ke tak. Dh nak bangun awal ar0und 7 am. S0, aku juz relax2 kan badan je ah alamat nyer. Hehe. So, hari nie aku tak td0 lagi tau.

Pagi tadi, member aku msg. Cakap cancel pukul 9 am ke pukul 10.30 am. Fuhh lega aku. Klu tak pening2 lalat la aku alamat nya. Aku rilax2 ag sambil2 tgk ultraman gaia. Bet0l ke tak nama ultraman tu. Haha. Biar lah. Hehe. Lepas abis ultraman, aku terus siap. Awal lagi tu. Sebab ultraman abis pukul 9.30 am. Huhu.

Korang tahu tak. Fuhh, Panas w0oo. Dh aku tak td0, dgn demam2 lagi. Nasib aku punya stamina & antibodi kuat. Klu tak, k0ndem aku. Haha. Ok2. Sesi photosh0ot di mula kan. Korang mesti pk aku nie m0del kan. Haha. No no no. Im n0t a m0del. Saya cuma amatur photographer jerk. Haha. So, bermula lah sesi pengambaran simple jerk dengan single photosho0t. Meh tgk bawah ni.

Model : Rashinah.
Location : Permai Jaya, Sibu, Sarawak.
Photographer : Nur Adiratna.
Camera : Nikon D3000.

Ok, tu hasil nya. Act, ada ag pic single dia. tapi aku tak taruk semua. Lagipun 4 wat nak letak smua kan. Sama je p0sing nyer. Aku juz pilih angle yang lawa2 jerk. Kan dh di jelaskan. Aku ni photographer amatur jerk. Huhu. So, ada sapa2 nak tempah aku jadi photographer k0rang. B0leh. B0leh sangat2. Harga b0leh di runding. Huhu. Nantikan part 2 0k.

10 Budak Hitam:

aRe-PeaK said...

pic no3 cantik..
awan di belakang masuk..
cara posing pown okay!
good luck..
nikon d3000?
im nikon too..but d3100..
btw nice photo..

amoresondoi said...

nice pic ya!!!!!!ada usha untuk maju ya...teruskan usah ya agik eh..aku pun suka dlm photoshot tuk eh...p maslh fulus ya lah...hahahaha...

Nur Adiratna said...

are-peak :

Hehe...
Act lama gak dh tak wat photosho0t nie...
bukan malas...
tp biasalah..
Perempuan...
time dia ada limit ckit nak ke sana ke sini...
Ni atas permintaan member...
Yup..
using NIKON D3000 je..
But, act, kamera n0t s0 imp0rtant..
yang penting angle n c0lour..
Nice angle, nice c0lour will get perfect photo..
Hehehe...
Tq...

aRe-PeaK said...

betol2..
yang penting skil..
kalo hp ribu2 tapi skil xda xcantik juga gambar..
kan kan kan..

Nur Adiratna said...

amoresondoi :

Hehehhehe...Tq...
Insya ALLAH...
Fulus blakang kira...
hendak seribu daya kan...
kmk p0n hadiah fr0m my daddy...
c0z minat yang mendalam...
bimbingan dari uncle bila 1st tgk pic kmk sh0ot...
nya galakan..
s0, alhamdulillah...
Hehehe...

Nur Adiratna said...

are-peak :

U r rite dear...
hehehheheh...
yang penting skill...
kadang2 pakai jerk kemera puluhan ribu...
tp, kualiti gambar kureng dari yang pakai kamera amutur...ntah2 pakai camera k0mpek lagi lawa nyer pic...:P

ChaCha said...

nice..love the second 4to.. :)if u add some tones in it...it will be nice :)

Nur Adiratna said...

ChaCha :

tq...
Hehehe...
Act, tak edit p0n...
juz letak b0der n nama jerk...
Hehehhehe...

Anggau said...

nice photoshot~

Nur Adiratna said...

Anggau :

Tq anggau...Hehe...