Tuesday, May 3, 2011

Melihat Video Sendiri Dan Ketawa Terbahak-bahak

OMG. Kena Sabotaj. Oh tidak. Ya AMPUN. Hahaha. Kelakar d0h. Aku tak pernah record video tunjuk muka aku sendiri. Aku tak pernah weii. Malu sey. Kalu muka lawa tak apa. Nie tak lawa. Wat aku ketawa terbahak2 jerk. Meluat pun ada aku teng0k muka aku nie. Macam apa ntah. Lawa lagi hantu k0t. Haha.

Ok, gney crita nya. Masa awal2 bulan 4 dulu k0t. Kira lah. Aku ada kenal ngn mamat2 kerja DCA. Huhu. Dia0rang ada kerja kat SARAWAK. Seron0k kawan ngn dia0rang. Bez la gak. Sbb dia0rang baik dan bukan jenis yang amek kesempatan. Tgk muka pun dh agak dh. Tapi perkenalan secara tak di sengaja. Atas dasar mintak t0long amek gambar. Tu je! Sapa sangka leh rapatkan. Bila aku kuar ngn die0rang, tetiba lak aku teringat kat Abang Ha. Apa lah crita dia. Tak de p0n call aku. Aku lak klu call dia mesti dia bz kerja. Tak p0n klu AYAH MAK aku nak mintak t0long dia. Bila aku tgk muka dia0rang, memang baik macam Abang Ha. Aku kenal Abang Ha, 31 Ogos 2007. Lama gak la. Dalam temp0h tue. Kebajikan aku kat Semenanjung smua dia jaga. Soalan pertama dia akan tya aku. "ADIK DH MAKAN BELOM, KLU BELOM MAKAN ABG AMEK G MAKAN". Dia memang baik. Ayah mak aku pun 0k ngn dia. Dia dh macam abg kandung aku. Semua benda dia nak thu. Klu aku kuar tak tentu pasal, mesti dia membebel mengalahkan Ayah Mak aku. Kompom nie, Klu sebut je nama dia. Muncul la nama dia kat tp0n aku es0k. Selalu nya macam tu lah. Bila lah aku nak kenalkan dia ngn 0rang muda aku erk. Haha.

Melalut lak aku. Berbalik pada crita mamat2 DCA. Ada yg abg ada yg adik. Huhu. Dia0rang nie gila menyakat. Gila gelak dan segala2 nya gila. Itu gila ini gila blah2 gila. Tapi GILA YANG WARAS ok. BUKAN GILA YANG TAK WARAS. Haha. Ada satu hari tu. Dia0rang ajak aku ngn dedek kuar g makan mcD. Dah la orang ramai kat t0wn. Maklumla SARAWAK nak mengundi rasa nya. Klu tak silap aku. Aku nie lupa2 igt. Lepas tue, dia0wank ajak Kara0ke. Aku part karaoke nie. Memang laju. Aku tak cakap 0n or off. Pastu dia0rang terus la menuju ke destinasi. Aku kena buli wei. Ish, geram + sakit ati + seron0k. Nasib aku la kena buli ngn orang kaki buli. Nak wat cam ner. Terima je lah kawan2 aku nie kaki buli. BULI BALIK. Haha.

Turn aku nyanyi. Tiba-tiba, aku pandang si mamat nie. Dalam hati ku berkata. Eh, naper dia pegang HP cam tu hah. Pelik jugak. Jadi heran aku. Dh la lampu menyala. Adakah manusia ini sedang mengambil video. Ish, amek video k0t mamat nie. Biarlah. Entah ye entah tidak. Then, Aku tye lah si am. Ada amek vide0 ke tadi. Jawapan dia RAHSIA. Sabar je la. Klu ada, kasi kat aku. Aku nak. Tak sangka memang sah dia amek vide0 n Am upl0ad d0h kat FB. Hahahaha. Ketawa terbahak-bahak aku tgk muka hod0h aku.

SAMPAI MENUTUP MATA - Nur Adiratna

Apa macam ngn vide0 ni. Dh la suara bur0k, muka pun hod0h. Kena amek video nyanyi. Jadi k0leksi suara sumbang dan sebagainya. Tapi Kelakar wei muka aku nyanyi. Hod0h + Bur0k = POCONG. Korang klu tgk tu, sl0w kan s0und k. Takut korang pengsan dengar aku nyanyi n tgk muka hod0h aku nie. Ish, apa2 pun. Gembira kenal diaorang. Bak kata orang, "BAJU YANG KOTOR BOLEH DI CUCI, HATI YANG SUCI SUKAR DI CARI".

So, dalam menjalinkan PERSAHABATAN biarlah IKHLAS. Tulus dari HATI NURANI. Tak kiralah kt baru kenal atau sudah lama kenal. Kerana PERSAHABATAN yang IKHLAS akan menjadi sebuah ikatan yang UTUH dalam membentuk PERPADUAN UMMAH. Wassalam.

0 Budak Hitam: