Tuesday, May 3, 2011

Jualan Murah. Jual Nama

Apa yg korang faham pasal JUAL NAMA nie. Cuba t0long k0men kasi xplain ckit ngn aku. Supaya aku faham maksud nya. Takut nanti ada kesalahfahaman pasal JUAL BELI NAMA nie. Hehe. Act, aku nak st0ri pasal jual menjual nama nie. Almaklumlah kan, aku nie kurang pemahaman pasal JUAL NAMA nie. Rasanya aku pernah tp bukan clu. Biasanya klu aku nak pakai nama seseorang tu, aku ask tuan badan dulu. Tu leh di kateg0ri dalam kumpulan JUAL NAMA ke?

Tadi, aku trima satu panggilan. Panggilan dari seseorang. Aku cam heran la. Naper tiba2 call aku. Rupa2nya, member aku JUAL NAMA aku. Ya ALLAH, klu gthu tak pe. Nie tak pasal2 lak. Karang aku lak yang jadi mangsa keadaan. Sakit nya hati time tu. Aku sabar je la. Aku rasa dh banyak kali kena. Tapi aku ign0re cbb tak de papa kan. Tapi makin aku diam makin aku senyap makin berleluasa d0h JUAL NAMA aku. Tak thulah apa m0tif dia. Kecewa gila aku ngn sikap orang2 cam nie. Aku wat baik salah, aku wat jahat lagi lah salah. Aku dah naik menyampah dh. Kenapa mesti aku, kenapa tak orang lain.

Klu korang la d tempat aku, apa k0rang buat klu k0rang berada dalam situasi aku nie. Kena tya macam2 pastu k0rang tak thu nak jawab apa. Aku hanya dpt jawab "TAK TAHU". Aku tak thu nak cakap cam ner. Aku rasa cam nak s0und direct jek MAKHLUK ALLAH yang sesuka suki JUAL NAMA aku. Aku tak suka. Serius aku tak suka. Sampai bila2 pun aku tak suka. Act, aku dpt terima lagi klu orang tya aku dulu. Sebelom pakai nama aku. Klu tanya tak kesah la kan. Nie, dh la tak tya. Aku yang tak thu apa2 kena s0al siasat. Lemah d0h jiwa aku.

Dah la sekarang nie masalah datang bertubi2. Lepas satu, satu. Lepas satu, satu. Aku pun tak thulah. Naper orang suka ambik kesempatan di atas kesempitan. Aku nie terlalu baik ke? Ke aku ni terlalu jahat. Sampai2 hati 0rang buat aku sesuka suki. Padahal kawan sendiri. Nie tak, nak selamat nama aku kena jual. Lepas tu aku jadi buah mulut orang. Padahal aku nie lah yang tak thu menahu. Lepas nie aku percaya, mesti ada 0rang cakap kat aku, Sabar je lah. Boleh, aku b0leh bersabar. Sebab slame nie pun aku sabar. Tapi perlu di ingat, jangan sesekali bermain dengan kesabaran aku. Dah nama manusia, memang sabar dia0rang ada had. H0pe, k0 berubah la. Fikir sebel0m melakukan sesuatu perkara supaya tak menyusahkan orang lain. That's All. Wassalam.

0 Budak Hitam: