Tuesday, May 10, 2011

Close Button For Iklan Nuffnang Or Etc

Salam. Ok, Simple & ringkas untuk hari ini. Korang thu tak bagaimana nak buat CLOSE BUTTON untuk apa2 iklan. Tak kesah la NUFFNANG ke, googles ke or apa2 ke? Korang tahu tak. Mesti tahukan. Kebanyakan nya pun aku tgk ada yang ada pakai Close button for nuffnang n etc, kat bl0g diaorang. Aku tgk macam merimaskan. Cth klu kt scroll ke bawah. Benda tu still ikut jugak. Rimaskan. Begerak sana begerak sini. Haha.

Ok atas permintaan beberapa orang. Baru je aku pakai & baru je aku siap edit code dia, tak sangka dh ada yg tya. Hehe. Dh de yang tya, macam mana aku buat benda tu supaya tak begerak2. Mula2 aku nak mintak maap. Act, aku bukan budak IT or pandai benda2 cam nie. Tapi aku memandai. Aku edit la c0de 2. Jadi la seperti dalam gambar nie.

Nak lebih jelas, korang tgk la bl0g aku. Tapi aku malas nak letak code kat sini. OK kan. Korang tak kesah kan.Dan pada sapa2 yang berminat nak code tu. Korang b0leh add fb aku n inb0x aku k. Insya ALLAH aku kasi c0de 2. Jangan risau. Hehe. Pada sapa2 yg dh dpt c0de 2. Gud luck n selamat mencuba. Insya ALLAH.

0 Budak Hitam: