Wednesday, April 27, 2011

Boleh Ke Aku Jadi Artis. Hahaha

Ish ish ish. Korang tahu tak. Aku bengang ngn Akademi Fantasia 9. Macam mana lah diaorang nie pilih PELAJAR. Langsung tak bez. Aku dari start rancangan AF9 nie. Aku tak teng0k. Hari tu mana ntah tergerak hati aku nak teng0k siaran ulangan depa2 nie menyanyi. Amb0i. Sakit jiwa cheq tau. Memang ntah. Susah m0 cakap.

Aku ada gak tgk sesi ujibakat AF nie. Bukan men lagi banyak yang bez2. Naper yang 12 yang tak bez nie gak die0wank pilih. Aku pun tak faham. Suara aku lagi sedap d0h. Banding dengan s0ra dia0wank nie. Geram sungguh aku. Tapi heheh. Aku tak gi pun UJIBAKAT AF. Baik 1-9. Nak tahu kenapa. Meh sini aku nak crita kat k0rang.

Kisah 2 tahun yang lepas.

Aku tgk la tv. UJIBAKAT AF7. Blah n blah. Then, nak d jadi kan crita. Dial0g nya berbunyi bergini.

Aku : Ayah, Jum g KCH. Nak try UJIBAKAT AF la.
Ayah : Pegilah.
Aku : Jom la. Ikut la sekali. Temankan.
Ayah : Ish, pegilah sendiri.
Aku : Jom la g KCH. Manalah thu rezeki saya mas0k AF. Dapat jadi ARTIS.
Ayah : Malas la. Klu kamu nak pegi. Pegi sendiri. Ayah tak nak ikut. Klu kamu nak ikut UJIBAKAT AKADEMI AL-QURAN, baru ayah temankan.

Korang tahu tak muka aku time tu. Ternganga d0h dengar apa Ayah aku cakap. Macam Tak percaya ayah ku sanggup bercakap bergitu. Sejak dari hari tu dan saat tu. Aku langsung tak pernah g mana2 ujibakat nyanyian. Walaupun aku tahu aku nie pandai menyanyi. Ceh. Pandai la sangat kan.

Act, Aku tak la reti sangat p0n nyanyi2 nie. tp klu k0rang dengar real. Mesti k0rang cakap. YA ALLAH, Suara macam nie nak jadi ARTIS. Berangan Sudah. Simpan je la mimpi ngeri k0 nak jadi artis wei. Haha. Kelakar. tp "BELOM CUBA BELOM TAU". Rezeki ada d mana2. Hahaha.


Nah, Sila dengar kesumbangan aku menyanyi dengan merek0d suara menggunakan HP sahaja. Apa macam. Sumbang tak k0rang. So, di sini akan ku simpan angan2 aku untuk menjadi ARTIS. Haha. Kelakar d0h. Berangan Sudah.

3 Budak Hitam:

phanzs said...

boleh slagi ada kyakinan...x slh kalau mcoba... insyallah... yg itam akan putih akhirnya... yahhhh ... itu dia...!!!

zero said...

AF9...boring...boring.... kmk 1 - 9 mmg x minat ...

Nur Adiratna said...

abg s0pan : Hahaha. Selagi ada keyakinan yang tidak ada...Hahahhaha...Eksen jak ya...tp sik kan k0t....

zero : b0ring kan...awal2 d0lok 0k...nekt0k...bur0k....