Sunday, February 6, 2011

Lepak Hari Minggu Bersama Keluarga

Bangun je aku td0 dalam pukul 12p.m, my mum g bilik aku. Sambil geleng2 kepala. Aku faham la apa yg nak die sampaikan. Dalam hati aku bercakap. Gerenti aku kena bebel pas ni. Sure punya. cbbnya aku td0 lewat n bilik aku dh macam kapal karam. Hehe.

"NOE, KAMU IKUT TAK G PUSA."

Aku ingatkan kena marah, rupa2nya ajak aku g PUSA. Daerah d Sarawak. Hehe. Act, adik aku kerja kat area tue. Mak aku saja2 nak g tempat tue. Melawat rumah baru dier. Kelakar aku rasa. Rumah Company dier Ok. TH Plantation. Tahu ke apa itu. Tabung Haji Plantation. Hehe. Dier keja area situ. Junior Asistant Manager. Kan aku dh crita hari tue. Ok2. Mula2 aku pk lah mcm tak nak je g PUSA, tiba-tiba nak pulak. Cbb abg aku n anak sedara aku g skali. S0 aku nak g la. Pergilah kt0wnak bersama2. Ser0nok wei. Bukan clu dpt kumpul satu famili. Ini lah peluang keemasan. Hehe.

Pastu, sampai je PUSA terus g umah adik aku. Aku dh g skali. Mak aku bel0m ag. Terus la aku cakap apa. Luar Setinggan, dalam mcm kond0. Siyez wei. Rumah nya, mmg full set. Batak aku. Bilik nyer, Aku sendiri tak der aircond dalam bilit. Set bilik td0. Jangan men2. Menangis pengatin klu teng0k. Set ruang tamu. K0 ader. takder kan. Hahahha. Set dap0r. memang lengkap. Toilet. Fuh, dasyat la. Memang nak berendam lama2 pun. Aku tak nyesal. Haha. Siyez aku sakai. Haha. Padahal umah aku dh der p0n. Cuma macam batak la, klu company kasi mcm tue. Klu s0h aku d0k kat situ pun aku nak. Dh set rumah cam tu. Sapa tak nak. Kan kan kan. Hehe.

Lepas lepak2. Mak aku n nenek aku pun dh puas geledah satu rumah. Tgk sana sini. Blah ah. Apa lagi. Pegi minum kat kedai k0pi. Siyez aku tak nak dh pegi lagi. Kenapalah kedai makcik tu tak bukak hari nie. Klu tak, aku memang pelahap kat situ. memang kedai makcik tu memang s0dap. Eden suk0. Hehe. Lepas je minum dan tak makan. Adik aku terus ajak g SARATOK. Hehe. Bez d0h, cbb dpt mas0k kpg. Hehe. Heran aku. Ja0h nyer tempat makan. Akhernya sampai.

Sampai2 je kan. Aku fikir aku owank 1st 0rder. Rupa2 nya last. Aku order kueh tiaw t0myam ngn air nescafe o. Sedap w0oo. Menangis aku makan. Baru aku jumpa nikmat makanan sebenar. memang layan. Dh service tipt0p. Sepantas kilat woo. Hehe. Sedap. Memang sedap. Namun ku sangka panas sampai kepetang rupanya hujan d tengahari. Tiba2, eh apa binatang dalam makanan aku nie. Tgk2 nyamuk. Kurang asam punya nyam0k. Kat makanan aku jugak k0 terbang. Namun tidak mengecewakan aku. Aku makan balik la weii. Buat apa membazir. Dh badan aku nie makin sekeping, membazir la pulak. Hehe. Pastu aku makan sampai habis. Fuh sedap. Perisa nyam0k tu yg bez. Pastu aku rasa smua makanan orang. Nasi ayam mayonis. B0leh tahan. Sup ikan. Boleh tahan. Nasi ayam penyet. Sambal dier. Memang marbeles. Mee k0lok sedap tp pedas n ada rasa cendawan ckit. Kuehtiaw sup. Memang tiaw la. Sedap w0o. Lepas tu air dier. Secukup rasa. Memang klu WARUNG KITA atau JALAN2 CARI MAKAN datang. Memang tak nak bangun k0t. Siyez aku cakap nie. Memang sedap la. Hehe.

Lepas makan. Perut aku pen0h n rasa nak muntah. Ku tahan2. Last2 bukan aku yang muntah. Adik ku yang muntah. Namun aku hanya mmpu mengeluarkan angin. Hehe. Bukan pret2 0k. Sendawa. ALHAMDULILLAH. Kenyang aku. Hehe. Syukur. Pastu terus bet0lak balik SIBU. Sampai Sibu dalam pukul brapa ntah. 10.30pm k0t. Sekian terima kasih.

Sayang k0rang :p

2 Budak Hitam:

Anonymous said...

hahahahohoho
tambi!!

Anonymous said...

oi xda pn kuar tk