Sunday, January 2, 2011

Teringat Zaman Sekolah

Naper ngn aku nie..Tetiba lak rasa nak back to scho0l lak..Ish, aku pk aku dh tak sk0lah aku tak nak la nak pk pasal sk0lah...Bet0l jugak la 0rg ckp...Klu kt dh tak sk0lah nanti...Baru kt rasa rindu nak g sk0lah..Ah, tidak..Kenapa perlu memikirkan nya..Rindu lak aku ngn zaman dulu2...Cam ape ntah...Nie aku nak crita nie...Crita dari aku darjah 1 - form 6....Tadika tak yah la..Ke nak crita gak...Oklah aku crita...


Tadika
Aku s0wank budak yg sungguh nakal..dan agak c0mel..Siyez, aku mse kecik..Memang smua 0wank nak kat aku..Cbb aku c0mel..Fuh, perasan dh pulak aku..tp tu lah realitinya...tp dh besau mcm ape...Ok, mse tadika..Aku mmg nakal...Nakal sesangat...Prangai cam budak laki...Ape laki wat, aku mesti buat...Memang kateg0ri perempuan ganas...Mse 2 ktorg ada 4 mmber...yg aku still igt...Ramziah, A'an N ntah spe nama mamat s0wank nie...Aku lupa...Memang kamceng giler..Si0t aku...Then, ada s0wank dak perempuan nie...Nama dier Nur Habibah..Ktorg panggil die bibi je...Aku tak tahu dier igt lagi ke tak...Bayangkan, Aku leyh tarik rambut dier tau...Sampai putus2 kat tangan..memang aku tak sangka aku leyh wat dier camtu..Budak katakan..Haha...Pastu, masa tadika 2, dier dh takder dh...dgr2 die pindah sk0lah tadika agama...Kesian d0h..sampai pindah sk0lah die aku wat...Beng0ng...Kelakar gyler aku time tu..Memang Nakal..Masa kat tadi ka tu kan...Ada satu rumah nie...Aku leyh ajak 0rg panjat lagi..Memang sggh nakal..Tak ckp nakal kat sk0lah...Dekat rumah pun sama gak...Tue crita sal aku masa aku tadika...tak byk crita sebnrnya...Hehe....


Darjah 1 - Darjah 6
Act, Aku ada 2 sk0lah...tak termas0k sek0lah petang tau...Masa aku darjah 1- pertengahan darjah 3...Aku sk0lah kat SRK Bandaran Sibu No.3...Masa nie..Aku rasa, aku dak paling pames...Smua 0wank sebut2 sal aku..Mana tak nya..Abg aku dh intr0 kat mmber2 dier...Aku nie bakal mas0k sk0lah tue...Bangga d0h ada abg..Dpt smua mamat2 hensem...Haha...Sampai aku kenal ngn mamat s0wank nie...Nama dier FAIZAL JULIUS...Siyez, aku angin je satu badan ngn mamat nie...Masa tue, dier suka buli aku...Mentang2 kawan abg aku..Bayangkan mse tu...Gigi yang dua depan tu takder...Memang sah2 la 0rg nak ejek...siap nyanyi lagi tu..."RONGAK2, NORA RONGAK"... Aku apa lagi...Kejar la satu padang...Budak2 la katakan...Lepas tue, dalam kelas cg yg paling suka ngn aku Cg.Pa0n...Syg cg tue sesangat...Hehe...Mmg amek berat sal aku...tp aku jumpa die malu2..Cbb aku nie kan nakal...Pastu, Ustz Idris...Haha...Ust tue paling suka kat aku...Nak thu naper...Sbb aku pandei mengaji...Pastukan..Aku wat slamber je ngn ust tu...Sampai tahap dier suw0h aku baca surah..Siyez aku tak igt surah apa...Pastu aku cakap tak nak...Klu nak suruh aku baca, kejar aku n tangkap aku sampai dpt...baru aku nak...Siyez, Ust kejar aku wei, satu klas...Last2, bila dh dpt tangkap aku tu...dier letak aku atas meja...Pastu suruh aku baca...Memang Aku tak leyh lupa bila die sanggup kejar aku satu kelas..Masa tue gak aku banyak kawan...mmg rasa bangga d0h..Kawan2 budak nakal...strawberry, illah, yam, vera, a'an, n each aku dh lupa2 igt...Yang wat aku tambah glamer masa aku darjah 2...Ada sukan antara rumah..Aku rumah cempaka..Lari gerenti no.1 Lawan ngn budak um0 atas aku pun...Aku n0 1..Fuh..Memang aku kuat lari k0t...eee...Perasan sungguh aku...Pastu, Faizal Julius mintak maap ngn aku cbb buli aku...Then, tu pasal di s0kong aku sampai menang..Lawak bet0l la...Masa darjah 3...tak byk sgt crita...c0z aku nie pindah sk0lah...
SRK Abg Ali..Fuh,, aku jadi budak baik..Masa tu aku tak pakai tud0ng...Mak aku ikat rambut cam kambing clu tau...C0mel la k0t masa tu...pastu Ikat rambut tinggi2...Klu tak senget...Then, aku rilex je, Malu2 d0h...Biasalah...Aku budak baru..Smua tye nama ku sapa...then aku dud0k sebelah budak nama Siti Rohanny...Dh agak lame aku kat sk0lah tu...Akhirnya kuku2 harimau aku kluar...sampaikan aku buli siti r0hanny...Kesian dier...Igt lagi aku satu kes nie...Rambut dier kan..Ader buah2 kat bawah...Memang klakar la...Dier clu bawak minyak angin cap wanita..warna hijau..Fuh...Mem0ri aku...Then, aku cakap la..K0 nak tak buang buah2 kat rambut k0 tu...Then dier cakap..Nak..Aku cakap la..Maner minyak k0 tadi...Nenek aku guna minyak nie pakai utk buang buah2 kat rambut...Thu tak ape dier wat...Dier f0llow cakap aku...sapu satu kepala minyak tu...Padahal minyak tu minyak angin..Nenek ku pakai minyak ZAM ZAM...wah berjaya aku kenakan dier sampai dier lik rumah...Kesian...Settle crita darjah 3 tue..Naik darjah 4...Masa tu guru kelas..ALLAHYARHAMAH cikgu maimunah...Klu tak silap aku lah...Siyez, cikgu yg agak garang dan aku hormat dier...Then, masa tu...Aku menyampah sangat ngan satu cikgu nie...Mdm T.Latha...Angin je aku..Aku gerenti sakit ati sej0k2 tangan bila dier ajar...Ckit2 hukum...Nek fade up dh aku...Sampai aku apa lagi...Lantak la k0 nak hukum aku pun...Then, Aku jadi apa...OTOMEN...Si0t t0l...Dier hukum...Lunjurkan tangan, pastu kaki bengk0k...Satu masa krem kaki aku...Sampai ada student tulis "MDM T.LATHA BODOH"...Hahaha...Ish, lepas tu, madam tye sapa buat...Smua tak ngaku..Lepas tu mengampu...Cakap syg kat madam...Tak snggap nak wat cam tu..kelas lain yang buat...Klakar la...Pastu ader pemilihan rumah sukan..Aku tanpa segan silu..Turun..Biasalahkan...Aku dpt 5 acara...Lompat ja0h, 100m, 200m, 4x100m, 4x200m...Lompat ja0h emas, 100m perak, 200 gangsa, 4x100m perak, 4x200m perak...Dpt smua piala d0h...Pastu...Memang rock la aku time 2...Pastu, ada budak nie tanya aku..Camner nak tambah tenaga..Aku nak menang gak..Tahu aku jawab apa...Makan gam...Hahaha...Thu tak gam beras yang 20sen tu...Aku suruh telan gam 2 satu b0tol...Si0t je...Ikut juga cakap aku...Memang tak dpt nak bpk k0t budak2 nie...Masa darjah 5...tak der sukan..Sbb masa tu jerebu yg amat dasyat...g sk0lah pun petang men kejar2...0wank perempuan lain men 0-p0int aku men kejar2 ngn dak laki...Ter0k t0l la...dasyat...Klu tak j0in abg aku...Budak kelas aku...Klu tak bergab0ng...Memang satu sk0lah lari...Hahahha...Masa darjah 6...Wah seni0r d0h...Samseng jalanan...Aku rapat ngn smua owank k0t..dak2 laki perempuan..open minded dh..ga0l ngn perempuan..amek aura perempuan..Sampai ada mmber aku..Raden Azamry die cakap aku nie bakal tomboi...Sbar je lah...hahahha...Pas tu, aku ga0l ngn perempuan la..tp tak bez..ladies d0..last ngn dak laki klas n dak lain klas lain aku ga0l...Masa tu 0wank gelar aku NORA HENDON...Geram je...Sampai aku abis darjah 6...Skg aku rindu nak jumpa smua classmate aku...walaupun dh jumpa kat FB...tp tak wat reuni0n...tak dpt nak mengimbau kenangan..Ish, byk lagi k0t kisah aku...masa sk0lah rendah nie..Malas la nak crita panjang2 sangat...Malu lak...Nakal sangat...


Form 1 - Form 3
Aku sk0lah kat SMK Deshon..Skolah n berga0l ngn budak cina..Mcm biasalah..Aku nie..Klu da je tak puas ati memang ngam0k...Sampai gad0h ngn dak cina...Mmber aku settlekan..Ish..Masa nie..Aku kelas 1b-3b...bumiputra...smua bumiputera dalam kelas tu...tp aku ga0l ngn cina kelas sebelah nyebelah kelas aku...Haha..Masa f1, aku terer math wo..Sampai cikgu pun sakit ati ngn aku...eee geram aku...Padahal aku tak tiru...Memang azali math nie kepakaran aku...tp tak la pakar sgt...80-90 je markah...hahhahaha...subjek lain dr0p...Hahaha...Then, sampai aku malas nak blaja..Smua cg. suka k0ndem aku..S0h je aku besukan..Jan mas0k kelas pun tak pe...Sedeyh..Sampai aku f3...Cam tu gak..Prangai aku sama je...tak berubah..Semp0i berlari nak g library, aku jat0h depan pengetua d0h..Fuh malu..Pengetua gelak sambil cakap..Hey sweety gurl..Len kali jangan belari..berjalan 0k..Lepas tu pakai jalan yg dh d sediakan..Bukan lari atas rumput..Aku diam malu..Pastu, Men bola kat padang ngn laki..Paberet tu...Then, sampai cg. suzana teg0r aku.."awak nie perempuan...tak kan awak nak jadi laki..fikir awak perempuan bkn laki...takan dpt awak tuka jadi laki"..sedeyh aku cbb 0wank tak paham aku..Serta lahir aku berga0l ngn laki..abg n adik2 aku...Laki..jiran aku smua laki...Bila aku nak dpt jadi perempuan..takan dpt...Pastu, Aku wat muka slamber la...Lepas nie 0wank nak s0und aku sila...Sampai satu tahap...Aku d0k s0wank2...tak nak cakap ngn smua 0wank..Lepas tue, ada 2 budak nie...Ngu yun wen ngn eugine ven0n..tetiba dier 0wank gurau2...Sampai terkena aku..N aku nak jat0h dari kerusi...Aku bangun...jeling...N tengking mati2an aku ngn budak tu...aku tolak meja..sampai jat0h...Si0t je lah...kebab0om...Sampai pkHEM tgk aku..Aku leyh lagi slumber...Aku amek kyu..ntah dari mana datang nyer...aku tunjuk muka eugine..Dier malu aku wat dier cam tu...klu tak dh tertibas dh...Terus cg. siti nora suruh orang larang aku..Aku c0ol je...pas tu...Mamat cina yg aku suka...LAU KAN WEI...tgk aku d0h..then, he ask kat mmber dier soon fo0k..Why ngn aku...Smua t0leh..Dh time exam..tu l0m dasyat lagi..Pas tu aku langsung tak teg0r d0h ngn budak tu...Then, aku gad0h lak ngn alexander...Memang ter0k budak tu...dier baling aku ngn jangka lukis...Nyaris nak kenak aku...Terus aku cakap...igt k0...aku tunjuk muka dier...dier tak puas ati ngn aku...Aku cakap 1 word je ngn dier sampai dier tak jadi gad0h ngn aku...Takat k0 lelaki, aku tak heran..memang dasar laki takder "tut" memang la brani ngn pompuan..terus tak terkata apa dier malu...muka merah...tetiba gad0h ngn abg aku lak..Bila cina dpt serbu abg aku..kira backing abg aku...terus blah lepas kena tampa...Kes settle kat luar...tp antara die ngn abg aku...tak brani dh dier nak kac0 aku...

Form 4 - Form 5
Aku sk0lah kat SMK Rosli Dhoby..Haha..Tak banyak sgt kes...Cbb bapak aku ader kat sk0lah tue..tp aku suka wat hal aku sendri..coz, malas nak layan...takut klu aku layan...gerenti ada aduan..So, ignore je...My guitaris dh mati dh...clu bwk gitar...aku nyanyi..dia main..Ah rindu la masa tu..Mcm biasa aku wat haluan aku sendiri ngn sukan...olahraga n bola jaring...sampai lah aku f5...macam tu jugak..clu tak der kat sk0lah...ketinggalan..Latihan sukan...Sampai cg math n addmath aku marah kat aku tau...Cg math siap sumpah result aku lagi tu...die gerenti aku fail...Bila SPM kuar..Owank pertama aku jumpa dier...tunjuk math aku dpt B4...even aku tak study langsung..cg tu tak cakap apa...Nasib bapak i tak thu d0h i wat cam tu...Abis la sudah...Sampai aku dpt form 6....


Lower 6 - Upper 6
Aku de 2 sk0lah...Lower 6 - awal upper 6...Aku sk0lah kat SMK Luar Bandar Sibu..Masa kat SMK Luar Bandar...Bez, cbb aku dak paling semp0i n slumber paling rock...Haha...Aku muka mmg tak thu malu...Nakal pun nakal..Tak habis2...Smua owank anti...Kes lucu..Gelak mmber jat0h tangga...Aku lak jat0h..Beng0ng t0l aku...My mmber masa tu..Sham, lenny, ain, step, aleep n lupak ku nama nya...Then, Aku clu td0 kat kelas...Ngnt0k..Kenak marah pa smua..Ish...Ter0k t0l...Then, ada satu kes nie...Ain dier kena ludah dari atas d0h..Aku angin satu badan aku ajak dier naik atas...Turus smua dak2 f5 kejut teng0k muka aku..N aku s0h dier0wank jilat ludah tu balit...Smua tak nak ngaku...Perempuan yg anti ngn aku..Siyez...Mmg puas ati teng0k aku..Aku dtg dekat perempuan tu..Aku lepang terus..Cbb aku thu dier yg s0h pakwe dier ludah...tp kena mmber aku..Pastu smua diam..Then smua tak puas ati..Sampai sham nek atas...Smua terus senyap...Juz sham cakap..Klu cney kt0wank kena..Bel0m tentu kat bawah ktk 0wank tak leyh cari...Jangn cari pasal kat dlam..klu tak nak susah kat luar...Aku terus tunj0k muka p0mpuan tu..Then aku cakap..Set muka aku lam 0tak k0..Kt jumpa kat luar...Tp jumpa aku kat luar...tak nak tgk...Lantak k0 lah...Memang dasyat..Ter0k perangai...tp aku tak jahat...Nakal je..Pastu aku pindah sk0lah..Aku pindah SMK Kpg Nangka..Ish,tulah bet0l aku nie..Nakal tak habis2..Conteng sluar cg. PP pakai kap0r...Aku betengkar ngn dier cbb tak salin n0ta..cbb malas..n0ta sama lam buku...bila aku jawab..Dier marah...Then, mls nak blaja cbb aku rasa d pinggirkan oleyh cg...hahhahah...tp aku suka cg. Aziz...Patut gak la sejarah aku prinsipal..Huhu..Banyak crita aku kat sk0lah nie...smua nya sal gad0h...tp Smua dh settle...

Crita sal aku kat sk0lah dh settle...Tulah ckit sebanyak aku nyer prangai kat sk0lah...tak der yg baik..Aku cuba gak cari apa..cuma seingat aku...Aku nie pendiam ckit...Tp b0leyh d ransang..Untuk jadi cam tu...hahahha...apa2 pun...Syukur alhamdulillah Result aku tak la ter0k pun..Upsr PMR, smua lulus...SPM, 9 subjek ada dalam sijil...aku cuma fail Kimia, tu yang hilang satu...Kimia susah o..Kena hafal ikatan kobalance..aku pun tak tuhu...STPM Lulus pen0h...sijil penuh...huhu...Apa2 pun..Klu di beri peluang...Aku nak ulang zaman sk0lah ku balik la...Wah..Rindu nya....

2 Budak Hitam:

Anis izyan Abd Rahman said...

weeeii dashat gillleeee...

kalah anis izyan mcam nieee...
sampai kene ngn pengertue..
dulu , pengetue la manusia paling anis gerun kat skolah..
hahha
cam budusss je..
ahaha

akulanonot said...

Haha...tp memang klaka la dats time...still remmber it...de ke patut...tp mmg bapak malu d0h time tu...siap jat0h tersungkur...memang tak tau nak cakap apa...hahhahahahha