Thursday, January 6, 2011

Lensa Rosak : Terkejut Terkedu Tergamam Dan Segala Macam Ter

.BISMILLAHIRAHMANIRAHIM.

Entri dari Lensa Rosak.. Gadis Tudung, Shawls Melaram?? Aku terkejut, terkedu dan segala macam ter..Bila aku baca entri k0.. NICE entri, Lemak berkrim di sukai ramai..See, k0 nyer entri t0tally memang beratus nyer k0men..Really2 nice...Ada p0int 4 gadis bertud0ng..I agree..But..Penggunaan bahasa yang tak pat0t dan berunsur penghinaan, mendedahkah dalam erti kata lain menjual nama2 bl0gger lain serta menggunakan gambar FATIN LIYANA.

Hanis Zalikha, Fatin Liyana, Cik Epal antara bl0g yg tengah glamer n t0p skg.. Dan aku tak nafikan entri dier0wank smua nya bez2 n c0ol..Tp dier0wank tak wat entri yg menagih publisiti mcm k0 wat..Mula2 aku baca title k0..Aku dh agak n dh tahu..Nice entri..Untuk renungan bersama...Kenapa tak selitkan sekali penggunaan tud0ng bawal yang fesyen nyer dh tak up2date tu..Ok..Then, aku terus membaca sehingga aku lihat pic n nama2 berkenaan..Aku cam dh mula terfikir.. Entri ni nak mengaibkan 0rg lain o sekadar nak beri pendapat serta pandangan terhadap gadis yang bertudung...Bila k0 kluar je w0rd "MENCAPAP"...Aku semakin terkedu membaca..Sekarang aku s0al k0 balik "KENAPA MESTI GUNA WORD MENCAPAP?"..Dah tak der ayat s0pan lagi ke NEGARA kita nie..Bahasa menunjukan bangsa..Budi bahasa budaya kita.. Aku lanjutkan pembacaan aku..Wah semakin dasyat kau membuat 0lahan..Ayat2 k0..Memang siyez p0wer dar segi menghina..Bukan memberi pendapat serta pandangan...Malah di sini aku nak tegaskan k0..K0 dh menjat0hkan air muka orang lain..Kenapa k0 tak fikir dari segi itu..Padahal pada unsur crit0 k0, k0 hanya sekadar nak sedarkan gadis2 yg bertud0ng pada zaman sekarang.. Makin aku baca semakin emotional aku menghabiskan karangan menarik k0 tu...


Di atas tadi aku dh tekankan2 tiga perkara..Aku nak ulang balik la 3 perkara ni... Penggunaan bahasa yang tak pat0t dan berunsur penghinaan, mendedahkah dalam erti kata lain menjual nama2 bl0gger lain serta menggunakan gambar FATIN LIYANA. Cam bez lak aku wat entri balas balik kan...

1. Kenapa penggunaan bahasa berunsur penghinaan?
- Aku dh terangkan di atas tadikan..Budi bahasa budaya kita..Negara kt masih banyak lagi bahasa yang s0pan yang b0leh digunakan dalam membentuk peneguran yang membina bukan menghina...

2. Kenapa mesti jual nama2 bl0gger lain?
- Part nie memang dasyat..Memang dh b0leh di kateg0rikan sebagai mengaibkan orang lain..Membuat tajuk h0t dan letak tepek nama orang lain nyer bl0g..Dh tak der bl0g lain ke...Blog k0 sendir ke..Yang menceritakan tentang isu hangat masa kini...Tp bl0g more tu metal...Bukan b0leh mer0sakan akhlak sendiri ke...Gambar header menunjukan kerosakan akhlak k0 sendiri...

3. Kenapa mesti gambar FATIN LIYANA?
- Aku tak tahu..Salah apa dh dier wat kat k0 sampai k0 tepek gambar dier...Tue privacy dier...Dier ada hak atas gambar dier...Hak peribadi masing2...dan k0 tak der hak using her pic 4 ur entri...Aku heran, Naper k0 tak guna je pic awek k0...K0 sendiri cakap tadi kan...Even teman wanita aku tak terlepas dengan trend sebegini. So,
senang crita dan tak yah wat k0ntr0vasi..Guna je pic awek k0...Yang aku jadi heran lagi, Kenapa Fatin Liyana..K0 cakap k0 search kat googles search "AWEK BERTUDUNG"..dpt gambar dier...Agak2 la nak menipu tu..I oredi try it..Gambar tu tak kuar pun...Pelik aku..Memang sah k0 k0pi dari page dier..Klu tak, tak la k0 thu h0t bl0g skg kan...Huhu..

Tu bru bcerita pasal Entri k0...blm lagi pasal k0men..Menang panas je kan k0..Try nak naikan Trafic k0...Aku masih lagi nak war2kan pasal Fatin Liyana...Ni pasal k0men lak...

Fatin Liyana :Salam,

Terima kasih diatas teguran anda
Sila minta kebenaran saya kalau nk guna gmbr saya.
Tlg delete gmbr sy skrng.

Thanks..

AlexiaAqram : @fatin liyana

cik fatin. saya ambil gambar awak kat google. sekian, kthnxbye.

Fatin Liyana : salam

ya sy tau kamu ambil dari google. tapi sy ada hak sbb gmbr tu gmbar sy.

tapi kalo kamu xnak delete pon xpe. terserah. cuma sy haramkan kamu ambil hak sy tanpa izin. kamu sepatutnya hormat hak individu wlpn dalam dunia internet.

AlexiaAqram : @fatin liyana

salam. terima kasih kerana mengharamkan gambar ini. saya pun rasa nak mengharamkan cik dari komen di blog saya. boleh tak?

tapi, tak perlu lah. dunia internet adalah dunia tanpa sempadan. cik nak komen, komen je lah. saya tak larang.
semoga cik berada dalam aman sejahtera. bye. :)

Dengan slamber dan takder rasa bersalah serta nak mintak maap langsung k0 yer...Heran aku ngn k0...Buat Entri pasal tu pandai..Bukan main lagi bijak...Tp nak ungkap perkataan maaf..Gamak nyer ler k0 tak retikan...Ke k0 tak der perasaan h0rmat kat 0rang lain...

Aku rasa...Klu yg menulis entri tu b0leh menghormati hak individu orang lain..Kompom lebih banyak lagi readers untuk entri dia tu..Bukannya memberi contoh yg terang2 mengaibkan orang lain...Aku terfikir gak..Macam maner klu diri sendiri, famili atau orang yg rapat ngn k0 di aibkan..Apa perasaan k0..Ko tak perlu jawab pun , cbb k0 dan yang lain2 pun ada jawapan nyer..."KARMA"...Wassalam..

2 Budak Hitam:

-fa- said...

apa blog ya tek?

akulanonot said...

juz klik kat awal ya....

Gadis tudung, shawls melaram...ada link sia....