Monday, January 24, 2011

Kalau Kita Glamour, Pasti Ramai Yang Tegurkan

Klu kte glamer, pasti ramai yg jadi muka tak malu nak tegur kte kan. Ini tidak adil. Klulah aku nie artis ke apa ke. For sure punya. Bukan Maybe lagi k0t. Memang sure 100% d0h aku, orang pasti nak klick k0 berduyun2 jadi FOLLOWER "blog twitter". Add k0rang kat FB, MySpace n etc la. Klu k0rang Glemer. Klu tak. Nan ad0. Kirim salam jerk. Klu nak jadi glemer nie. Banyak halangan dan rintangan yg k0rang patut lalui dan harungi. Bukan senang dan bukan mudah nak glemer tau. Gerenti memang ader yang meluat. Klu gedik, orang mengata. Klu diam 1000 bahasa p0n 0wank mengata. Kan kan kan. Susah kan klu nak glemer. Tapi kat cney, aku tak cakap aku nak jadi glemer or wat. Aku nie kan hidup dalam dunia yang agak mundur ckit. Bak kata orang nun di sana, Orang swk nie tak up2date. Blah2 n wat ever. Tapi ada ku kesah. Haha.

Pernah gak la aku nak mengglemerkan diri aku ni. Aku nie sapa nak jadi glemer. Rupa mmg out 0f service. Badan, sama besar ngn gajah. Pelajaran, amek degree p0n tak abis. N wat ever la. Klu aku nie nak study skg nie. Haram jadah. Bel0m kesampaian lagi. Dh la kerja p0n bel0m. Haha. Aku ader gak terpk2 nak wat PJJ tau. Tapi tggu la. Tggu masa dan ketika. Aku tak nak mengalah. Aku pun nak ader segul0ng IJAZAH atleast tau. Tak la owank2 di luar sne tu senang lenang mengata aku. Biasalah kan kan kan. 'MULUT TEMPAYAN BOLEH TUTUP, INIKAN PULA MULUT MANUSIA'. Kirim salam je. Selagi hidup nak mengata. Kot2 sampai mati nak jadi cermin orang lain. Kenapa tak jadi cermin diri sendiri. Haha. Membebel lak aku ni. Samb0ng balek pasal dunia glemer nie.

Bapak aku cakap. Dunia glamer nie sementara je. Sampai satu tahap. Gerenti glemer tu berlalu macam angin bayu yang menghembus. Tapi aku pernah gak bercita-cita menyimpan hasrat suatu ketika dulu hendak menjadi seorang penyanyi dan mempunyai pendidikan dalam bidang muzik. Hangat2 tahi ayam bet0l la aku nie. Ko pk ko lawa ker. Blah la k0. Cermin dulu sebel0m nak jadi ARTIS. Haha. Kelakar kan. Dari UJIBAKAT AF4-AF7 aku sentiasa berharap nak ikut ujibakat. Haram jerk. Tak jugak aku g auditi0n. Kirim salam jerk la kat aku. Sab0 jerk la. Then, aku terpk gak, apa lah sgt klu jadi artis nie. Kais pagi makan pagi kais petang makan petang. Glemer jer lebih. Hidup takat tu jerk. Jeng jeng jeng. Terober lak aku. Kang ader yang tak puas ati ngn statement aku nie. Sori tau smua. Aku cakap jerk. Tp klu tak bet0l, Naper ade lagi Artis yg merempat. Mintak simpati smua. Blah blah n blah.


Aku nak jer g auditi0n AF9 ari tu. Tapi naper kaki aku nie tak tergerak2 ye nak g. Adakah bukan arah tuju aku untuk jadi seorang artis. Buat malu jerk. Terpilih ker. Jangan nak perasan K. Hahaha. Kelakar d0h. Bel0m pape aku dh 0ver. Hehe. Tapi tak salah. Sy0k gak tau. Mane tahukan. Rezeki. Kan rezeki ni ader di mana2. Tapi kan kan kan. Aku minat gila babi kat FOTOGRAFI. tp syg. Bel0m rezeki aku lagi. AKU JUZ CALON SIMPANAN SPA jerk. Mana lah tahu aku leh jadi photographer antarabangsa. Siot jerk aku nie perasan. Mana lah tahu kan. Bak kata aku tadi. Rezeki!. Tuah ayam nampak di kaki, tuah manusia sapa yg tahu. Hehe. Semakin bijak berkata2. Haha. Tapi tulah kenyataan nya. Dengar aku yg kuat membebel macam baca brita. Haha. Apa2 p0n, klu k0rang nak jadi glemer kan. Kan kan kan. Fikir2 lah dulu k. Sanggup ke harungi 1001 mcm g0sip2 liar. Kang tak pasal2 jadi trand masa kini keruntuhan rumah tangga. Ader kaitan ker. Memang ader. Wassalam.

4 Budak Hitam:

THE LEKAT LEKIT STORY said...

jd artis xde kwsp.. kkekekekeke

akulanonot said...

Yezza...
bet0l2...=))=))

AmirFX said...

SIk mok glemer.. Mok jadi kaya raya jak.. haha.. Dpat g melancong n shopping...

akulanonot said...

Bila kaya...
kt jadi glemer...
Sama juak nya...:p