Thursday, January 27, 2011

I Need All People To Help Me

BISMILLAHIRAHMANIRAHIM

Ya ALLAH. 2 3 hari ni aku risau sesangat. Naper la ngn aku nie. 2 hari dh tak td0. Pagi tadi subuh baru dpt melelapkan mata. Risau sesangat risau. Mula2 risau ngn sakit2 nie. Tapi muka tahan jerk sakit nie. Malaas lak nak g check h0spital s0 i ign0re it. Then, n0w badan gatal2. Ish sakit t0l hati. Tapi tahan jerk ah. Act, b4 nie aku risau sal benda lain. Tapi bila aku pikir2 balik tanya ILLAHI. Hati ku tenang balik. S0, aku tak fikir sangat. Then, malam tadi. Baru lepas satu, satu yang datang. Hati aku kembali tak tenang. Ya ALLAH, memang dugaan t0l. Aku nie dh la perisau mcm ayah aku. tp tak nampak sangat nyer risau. Suka pendam2. Bahaya t0l. Aku dh tak larat nak risau s0wank2, s0 aku share la ngn k0rang nie. Hehe.

Malam tadikan. My mum gthu. My lil sis, ckin MC 3 hari d0ktor kasi. Aku dh debar2 rasa. Aku rasa cam dh pening2 dengar. Dalam hati aku nie cakap aper. Naper lah mcm2 adik aku tu. Ish lepas satu, satu jadi kat dier. Dah la ja0h. Memang wat aku risau. Klu depan muka dier. Memang aku wat muka selamber. Macam malas nak amek peduli. Tapi sebenarnya, ja0h di lubuk hati. Dh satu2 nya adik p0mpuan aku. Ok. Samb0ng balik perbualan aku ngn mak aku.

Aku : Pahal nya MC indah. (pahal b0leh dapat MC)
My mum : Rah geruk nya ada kuar sumthing. Macam bintik2 ya ba. tapi sebelah jak. (Dekat leher ada kuar sumthing mcm bintik. tapi sebelah je)
Aku : Aih apa gik nya. Macam2 jak eh. (apa lagi tu, macam2 je)
My mum : Chek pun sik tauk apa benda ya. Bing0ng ati chek tuk. Rasa m0k s0h adik k0 balit jak. (Chek[mum] pun tak tahu benda apa tu. Risau hati chek[mum] nie. Rasa nak suruh die balik je)

Bila mak aku cakap bintik2 dekat leher sebalah je. Korang tahu tak aku pk benda apa. KAYAP. Aku terus cam risau sesangat risau. Dulu abg aku pernah kena. tapi kat tangan. Alhamdulillah dh baik. Nie pasal adik aku nie. Aku memang risau tahap gaban. Dulu kes kenak kacau benda halus kat UITM Sri Iskandar. Memang wat aku risau. Sebel0m tu pun penah kena cam sakit murung masa f0rm 4. Aku dh macam. fade up benda2 nie. Kenapa die. Even aku suka gad0h ngn dier. tp aku syg dier OK. Then, aku mcm tak puas ati. Aku call dier.

Aku : Ha, Ckin polah apa ya. (Ckin tgh wat apa tue)
Ckin : Kmk gurin jak. (sye baring2 je)
Aku : A0k, nyah m0k tanyak t0k. Apa tumb0h ah geruk ckin ya. (Ha, nyah[kakak] nak tye nie, apa tumb0h kat leher ckin tue)
Ckin : Kmk sik tauk. Tapi d0lok dh g klinik ah UITM Shah Alam ya. tapi nya madah maybe kenak sengat binatang nama CALI ya. Tapi kawan mek cam sik puas ati, terus g Hospital sungei bul0h. D0kter ya marah. Kenak sik g awal2 takut nya kac0 sarap mata mek. Apa ka nama ya. Start dari H. Lupak kmk. (Sye pun tahu. Tapi hari tue dh g klinik UITM Shah Alam. Tapi die cakap maybe kena sengat binatang Cali. Tapi kawan sye macam tak puas hati, terus g Hospital sungai bul0h. D0kter marah. Kenapa tak pegi awal2. Takut benda nie kacau saraf Mata. Apa ntah nama die. Start dari H.

Then, Aku dh terpk sah KAYAP. Virus Herpes. Memang aku suruh die balik. Cbb klu depan mata. Aku tak la risau sgt. Aku leh tgk2 dier. Klu ja0h. Hati aku tak tenang tau. Fikir jer. Dh la dier asyik nangis je. Geram t0l aku. Aku tak suka la klu dier ngs. Ckit2 nangis. Tue lah manja sgt. Bila aku dgr je dier ngs. Aku terus diam. Tak nak cakap sgt. Cbb aku sendiri yang ngs. Aku nie pun kuat ngs. Bila dier nangis aku nangis. Geram t0l aku. Puj0k2 tak nak juga. Last2 aku memang tak nak cakap. Mana tak nya. Dh la risau + lagi dengar die nangis + lagi aku tahu benda tu. Aku memang la betambah risau. Memang la smua penyakit ada penawar. Tapi klu dh ckit2 nangis ckit2 nangis, benda tu gelak2 la. Apa yg aku merepek nie. Ish, aku dh pk byk kali. Cam ner nak wat. Penawar dier pe smua. Risau sgt2 nie.

Panjang leb0r bet0l aku bagi becerita. Ala, baru gempaq ckit 0wank nak tahu. Act, Aku nak mintak t0long k0wank2. K0rang tahu tak cam ner nak rawat kayap nie. Ada cara tak. Ubat dier apa. Pe smua lah. Hope sgt inf0 dari k0rang. Aku geli dh nak search2 kat GOOGLE. Macam2 aku jumpa. Geli lak aku. Tak larat dh. Aku nie cepat geli. Bila dh tgk benda2 cam tu. Risau aku bertambah2. So, aku juz crita kat cney k0rang k0men la kasi INFO k. Aku juz nak tahu cara perawatan dier. Jangan la kasi aku pic n link untuk aku baca lebih2. Aku sendiri dh tak larat nak teng0k. Geli n menyeramkan. Harap k0rang sudi membantu. Sayang korang :p.

2 Budak Hitam:

a z r e e n a z w a n i said...

manok pox!

akulanonot said...

dedek :

Ngegeh l0k...
ada gik l0k...