Friday, January 22, 2010

Panas

Bah, tertiba jak title kmk ya 0wh. 0k Untuk title t0wk, writing mek sik menggunakan bahasa SARAWAK. Kmk makei bahasa melayu, juz f0r all malaysian understand apa yang kmk kerepak.

Isu panas yg aku nak cerita nie berkenaan dengan isu yang telah hangat dibicarakan di Facebook. Dulu kt digembar gemburkan dengan isu perkauman dan isu keagamaan. Sekarang isu negeri pulak di permainkan untuk menggantikan isu yang sebelumnya. Mana 1 malaysia yang diwar2kan 0leh PERDANA MENTERI kita, DATO' SRI NAJIB BIN TUN HAJI ABDUL RAZAK.

.HANI TARMIZI.

.MOHAMAD SAMAD.

Mungkin segolongan kt tidak peka tentang apa itu 1 Malaysia. Buka lah minda wahai RAKYAT MALAYSIA. Jangan isu kecil diperbesar2kan sehingga menyinggung perasaan pihak lain.

Wujudnya golongan seperti ini boleh meruntuhkan keharmoniaan negara kt. Kenapa harus sengketa? Kenapa harus mewujudkan pepecahan dalam negara? Kt sebagai RAKYAT MALAYSIA, harus berbangga kerana kt dilahirkan di negara yang aman makmur tanpa sebarang sengkata sebelum ini. Tanamlah semangat RAKYAT MALAYSIA yang bersatupadu dan cintakan negara. Bukan memburuk-burukan yang lain.

Di sini aku nak memberi keterangan selanjut nya bekenaan dengan SARAWAK, penduduknya tinggal di dalam hutan seperti yang diheboh-hebohkan 0leh pihak yang tidak penah datang ke SARAWAK.

Soalan : Orang SARAWAK tinggal di dalam hutan dan berumah di atas pokok ke?
Jawapan : Ya, Orang Sarawak tinggal di dalam hutan dan berumah di atas pokok.

.Hutan-hutan dan rumah-rumah atas pokok orang SARAWAK.

Untuk pengetahuan HANI DAN SAMAD. Kami orang SARAWAK memang tinggal di dalam hutan. Ini bertujuan untuk memberi oksigen yang segar dari pokok-pokok yang ada di dalam hutan tempat tinggal kami. Selain itu. Kami orang SARAWAK juga masih tahu asal usul kami yang pada asal nya kampung seperti anda juga.

Di harap pihak berkuasa mengambil serius hal ini seperti hal-hal sebelumnya, agar isu seperti ini tidak berulang kembali serta perasaan smua pihak terjaga. AMALAN HINA MENGHINA INI SUDAH MENJADI BUDAYA. Semoga masalah ini dapat di atasi dengan sebaik mungkin.

Haha. Puas dh kmk ngerepak. Harap2 la cdak n0wk bekenaan ya mintak maap la. Bukannya s0wank 2 jk dalam sebuah negeri. Berpuluh2 ribu owank ada ba. Ya pun mun cdak tauk m0wk berdamai. Hahaha. Wassalam

1 Budak Hitam:

she_mah said...

mohamad samad ya katak bawah tempurung sik sedar dirik. xmaok ngakuk kekayaan sarawak.