Friday, October 9, 2009

Nur Iffah Nazifa

Aha. Tiba2 malam yang sunyi t0wk kmk teringat ngan anak buah mek n0wk tgh lena td0 ah debah nun. Ya ALLAH, now um0 nya dh 5 bulan 2 minggu. Sik berasa aih nya ya dh besar. Nang mmbesar depan mata kmk lah anak buah mek ya. Cute gylak nya. Kmk nang sayang nya. Ada owank nggah nya bulat, bomb0m, wan leb0r, ep0t n macam gik la. Tp yang pentingnya mek suka ngga nya bulat.

T0wk la nya. Bulat owh. Geram gik kmk ngan nya. Nya time pukul 4 am dh bgn. Mun sik ahey kit. Apa jadi alam mak 2 bapak nya. Dalam pukul 7am cam ya mak 2 bapak nya g kerja. So, nya tggl lah lam umah t0wk ngan kmk 3 serta 2 owank gik anak inang wa mek. Mun mek tdo ah atas, genti turun dbah nya pun baruk bangun td0. Mesti mata nya mmbulat nangga kmk mintak ambik. Lebih eh. Mun mek td0 ah debah. Mun mek bangun awal. Siap lah mek 2, beguro nak benti.

Kin manjak nya dh besar. Lebih ceredit smua lah nya. Besar tekak, kaung2 ya lah nya. Mulut murai. Ada jak k teg0. Umo nya dh kin ++, tp nya sik suka nak nerap. Bukan sik pandei. Tp nya nang sik suka. Di paksa cam nie pun. Nang nya sik mowk. Yang nya suka berdiri. Kt tek jadi stand nya k nya bediri. Ada sigek ari t0wk tek. Mek owank g Open House. Then dh nak balit. Besar sora nya. Meragam. Mowk bediri. Di engkah mek ah debah. Suk nya. Kak ya, padah mek. "Jalan la". Alu bisin cdak umah ya ngga nya. "Aih, melangkah benar kaki nya aih". Cuma sl0w la. Biasalah miak kecik. Geram eh. Mun sik berembak. Berembak ya sik wak nya berapa suka. Mun nya berembak mesti palak nya melentok manjak ah bahu kt. Sigek hal gik, susah mowk nenga nya nangis aih. Nang penceria keadaan anak towk eh. Ya ALLAH. Lebih na wak nya eh.

Ari towk tek. My dad. Kira atok nya lah. Meli baby walker ya. Ya ALLAH. Nang kejawak la nya dalam ya. Sik pat bayang mun nya pandei jalan. Nang abis seluruh rant0 umah di jalan nya. Ish2. Apa2 p0wn. Iluvu efa. Muahhhhh.

1 Budak Hitam:

nik said...

ya allah,comelnya.
nnti korang dtg sini bawa dia tk?
bawa la ye.
excited nak jmpe dia ni.